Известие

Collapse
No announcement yet.

МОЛЯ ЗА МНЕНИЯ!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

6то си мислите 4е като не са у ред свещи кабели бобини , филтри ще върви на бензин а на газ няма да върви ???? .... глупости . карал съм доста коли на газ и трябва да кажа че една кола и да не върви на бензин нищо не и пречи да въври на газ но не и обратното .

на газ колата върви почти като на бензин , малко по слабо но пренибрежително малко.

има едно основно правило за коли с газ , ако караш по 10 км на ден няма смисъл да слагаш газ , ако караш по много направо си е задължително ... питайте такситата . те щото нищо не разбират от коли и затва са на газ и метан .

а в частност за София си е финансово самоубийство да висиш с часове по задръствания секи ден и да караш на бензин ...

Comment

до колкото ми е известно вече от доста време е яасно че метана скапва двигатела за нмого по-кратко време. те бакшишите гледат да им излиза евтино разхода щото колите са им под наем и не им пука за двигателя, а и дори да са си тяахни те си изкарват парите нали за това са таксита, и после ги продават евтино на нйакои заблуден, виш имам и метанова уредба. ако беше по-добре да са с газ колите щяха да ги произвеждат така, а не на бензин. имах А4 с газов инжекцион и фаза, струваше маика си и баща си. на алфата като ми казаха че газовата, каквато и тряабва е 1900лв без поставянето е не мерси, че то цялата кола нововнесена излиза толкова. пак повтарям това си е мое мнение за газта и не ангажирам с нищо никой. освен това има огромно значение дали кабелите и лулите и свещите са в добра састояние, тва пък трябва да го знае всеки дето претендира, че е разбигач на газ
      НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

Първоначално публикувано от vamfan
        ....че метана скапва двигатела за нмого по-кратко време ...
        Това не е вярно! Обоснови се!
        .... ако беше по-добре да са с газ колите щяха да ги произвеждат така...
        То ако Господ беше решил че трябва да летим щеше да ни даде крила, ма ние напук измислихме самолета...и има коли с АГУ-та, даже фирмата дето е правила мойта и твойта кола е правила и прави такива...

....на алфата като ми казаха че газовата, каквато и тряабва е 1900лв без поставянето ...
        Излъгали са те "разбирачи"!
        ....пак повтарям това си е мое мнение за газта и не ангажирам с нищо никой ...
        Всеки има право на собсвено мнение!!!
        ....освен това има огромно значение дали кабелите и лулите и свещите са в добра састояние, тва пък трябва да го знае всеки дето претендира, че е разбигач на газ
        Абсолютно си прав, ма при Алфа проблема с детонациите идва по скоро от двете свещи и от това че подават искрата по различно време...
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
          Обоснови се ти защо не е вярно и аз ще ти обесня после къде бъркаш
          То ако Господ беше решил че трябва да летим щеше да ни даде крила, ма ние напук измислихме самолета...и има коли с АГУ-та, даже фирмата дето е правила мойта и твойта кола е правила и прави такива...
          Да ве той господ създаде мъжа и жената ма ние напук се напълнихме с педераси

....на алфата като ми казаха че газовата, каквато и тряабва е 1900лв без поставянето ...
          Да ве ма досега от другите разбирачи дето слагат тънканата па даже и на тая цена съм видял поне 20 умрели алфи на тотал

....освен това има огромно значение дали кабелите и лулите и свещите са в добра састояние, тва пък трябва да го знае всеки дето претендира, че е разбигач на газ
          Абсолютно си прав, ма при Алфа проблема с детонациите идва по скоро от двете свещи и от това че подават искрата по различно време...
          Е че кво и пречи на газта подаването на искрата на втората свещ не се сещам Я обесни кога се подава искрата и кво пречи на газта
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

бобо, че метана износва двигателя по бързо го четох в списание, не си спомням точно какво беше, но според някви нови изследвания така се оказало. радвам се че ме подкрепи за това че газови от 600лв гърмът и то сериозни щети нанасят по джоба на ползвателя. сагласен сам с крусаъдър, че се произвеждат с газови, даже на един птиятел сестра му е с метанова от италия поставяна е незнам дали в завода, но не съм видяал кола само с газова или само с метанова, винаги имат и горивна система на бензин, нали се сещаш. освен това разбирачите за които аз говоря са ми приятели от сервиза на бош и са там от доста време, млади и ерудирани момчета, с повечето от тях съм учил заедно. нито имат интерес да ме лъжат или нешто подобно, защото винаги са ми помагали успешно при няакакъв проблем, съответно и аз им помагам в мойта си област. ето ти пример като си взех алфата миналата година веднага я закарах при тях за диагностика, понеже бях скептично настроен към италианките. като ме видяха се събра половината сервиз да ми честити, първото нещо което ми казаха, е че досега не са имали боксер дето да се ктати толкова малко, и се успокоих, че не съм се набутал, после като я закачиха на елкона казаха ,че бобината ми е трагнала да се разваля и ако и сложа газ, трябва да я смена щото щяла да прекъсне, а ако я карам на бензин можело да искара още много. това ме навежда на мисълта , че има значение как са ти тоците на газ и на бензин, и че на газ е по-претенциозна. а и прочетох някаде из форума че цената на кабелите за свещи в софия била доста голяма и ги няамало щото всички на газ си ги сменяат, това го е написал колега от софия не аз, значи все пак и други са стигали до това заключение, май не съм единствен( сега не ми се търси темата да я цитирам точно)

Comment

Първо ако караш па 10 км на ден не си струва ГАЗОВА, но ако караш повече ще разбереш за какво иде реч. Второ една бобина е около 130 лв (по спомен) което е 1 месец ако караш по 1500 км месечно. Като направиш 25000+ км годишно направи сметка колко гориво идва от бензин и газ ~ 2500литра - по 1,6 лв (което е смешно) или 4000 лв или махаме 50% и излиза 2000 лв + под 2000 лв за газав инжекцион и следващата година си спестил 2000 лв.

П.С. Не съм фен на газта, ама като не стигат пари, а МРАЗЯ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ си карам вече почти 2 години без проблеми
              Има и друг аспект повечето газаджии са ИДИОТИ И СА НЕКОМПЕТЕНТНИ.

П.С. В Полша над 80% от бензиновите коли са на ГАЗ Това съм го видял с очите си. А и колите им са с поне 1-2 идей по-нови.

И не на последно, като в Пловдив станат такива задръствания като в София ще разбереш за какво става въпрос - в София колите горят поне 2 литра повече

А към колегата DAVID има една 145-ца с газов инжекцион в мобилето за към 6000 лв и е след 99г.

Ето и самата обява http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details
              "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
              Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
              Opel Astra J GTC

Comment

всеки си решава как му е изгодно, ама на газ харчи повече от колкото на бензин и така разликата не е на половина, а за бобината ми казаха че е около 250лв. поздрави

Comment

само за инфо има модели автомобили които са само и единствено на газ , нямат друга горивна ситема .така си ги произвеждат от завода - пример DAEWO LABO

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS
                    само за инфо има модели автомобили които са само и единствено на газ , нямат друга горивна ситема .така си ги произвеждат от завода - пример DAEWO LABO
                    Там нещата са съвсем други, те нямат много обща с бензиновите горивни системи а тук се говори за смесване на нещата което е неприятно за двигателя,например различни работни температури,различни октанови числа,детонаций и т.н.
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                      Обоснови се ти защо не е вярно и аз ще ти обесня после къде бъркаш
                      Това което знам е общоизвестното, а именно за посъпването на горивото в газообразно състояние и намаляването на отмиването на масления филм от стените на цилиндрите, както и факта че LPG изгаря доста по-чисто от бензина, намалявайки отлаганията върху клапаните, стените на горивната камера и челото на буталата, недостатъка е по-бавното горене на газа, в следствие на което изгарят по бързо изпускателните клапани.
                      Да ве той господ създаде мъжа и жената ма ние напук се напълнихме с педераси
                      Това не знам, ние сме малък град и в неделя ходим на църква/ако не сме на лов/, от таквизи купешки моди не разбираме...

Да ве ма досега от другите разбирачи дето слагат тънканата па даже и на тая цена съм видял поне 20 умрели алфи на тотал
                      Аз съм видял поне 100 бензинови Алфи умрели на тотал...както и няколко хиляди Опела и VW
                      Е че кво и пречи на газта подаването на искрата на втората свещ не се сещам Я обесни кога се подава искрата и кво пречи на газта
                      До колкото знам детонация се получава при пропуск на свеща да подаде искра, в следствое на което тока се индуцира в в ъседен кабел чиято свещ подава искрата при отворен смукателен клапан и газовата смес се пали в смукателния колектор. О тук логиката е проста двапъти повече свещи ->два пъти по-голяма вероятност за подобен пропуск на свещ. Не съм много на ясно с разликата във времето на палене на двете свещи /мисля някъде съм чел за 3 градуса/
                      Бате Бобо, без лоши чувства, според мен си човека с най-сериозни познания в областта на Алфа Ромео, в този форум и за това не искам да споря с теб. Знам и мнението ти по отношение на АГУ и Алфа , но трябва да разбереш че човк с 500 лв. доход искащ да кара Алфа Ромео, просто няма избор, или караш на газ/и поемаш всички рискове свързани с карането на газ/ или трябва да сменяш марката.
                      Знам че 100% някъде съм сгрешил , ма ти ей сега ще ме светнеш къде...
                      Mitsubishi Outlander
                      Mitsubishi Space Star
                      Daihatsu Terios

Comment

според мен нема кво да спорим повече .. който иска да си кара на бензин които иска на газ . Само че шоферите дето са покарали известно време на газ и май не се връщат към бензина ... Просто на газ е доста по евтино особенно ако караш повечко .

Като си купя нов S klass естетвено няма да и сложа газ .. ама на тия 10-15 годишни коли дето струват по 4000-5000 лв да ги караме на бензин .. че има и ентусиасти дето с 100 октанов ги карат .. тц ,нямам никакви угрезения на съвеста и ще карам кочината на газ (лично мнение)

ако караш малко , дали ще си на газ, бензин или минерална вода не е кой знае колко голяма разликата

georgyg е направил доста точна сметка , ако минаваш 25000-30000 км на година , на газ спестяваш минимум 2000 лв ..(примерно 10/100 разход на бензин и 13/100 на газ ) като я покараш колата 3 години , всеки може да сметне ко излиза...на бензин си купуваш още един път колата ..

Comment

Също лично мнение и не искам да засягам никой.Срам ме е че колата ми е 130 коня и я карам на газ ,но все пак съм съгласен с колегата че на кола която е на 10-12 години е без значение на какво ще я караш и без това след 2-3 г. ще умре тотално.Все пак 100км в София за 10-12 лева е доста изгодно ,поне за мен.
                          Мерцедес CLK Convertible
                          Alfa Romeo GTV
                          Alfa Romeo 145 1.7 16V

Comment

Working...
                          X